رئیس اداره منابع طبیعی گلپایگان:
گلپایگان، کانونِ ریزگردِ کشور خواهد شد

تاریخ انتشار : 1401/06/02 - ساعت انتشار: ٠٩:٠١ - گروه خبری : اخبار شهرستان

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گلپایگان گفت: درصدِ ریزگردها در هوای گلپایگان زیاد است و در آینده یکی از کانون‌های ریزگرد کشور این شهر خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گلپایگان گفت: درصدِ ریزگردها در هوای گلپایگان زیاد است و در آینده یکی از کانون‌های ریزگرد کشور این شهر خواهد شد.

مهدی رمدان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه گلپایگان و شهرضا به شهرستان‌های بیابانی اضافه شدند، اظهار کرد: دشت شمال با ۷ هزار و ۱۰۰ هکتار مساحت منطقه بیابانی گلپایگان است. گلپایگان دچار ریزگرد شده که از دشت شمال به سمت گلشهر و گلپایگان حرکت می‌کند. طی مکاتباتی که با مرکز استان داشتیم برایشان باورپذیر نبود که گلپایگان منطقه بیابانی داشته باشد و نهایتاً طی بازدیدهایی که انجام دادند تأیید کردند که گلپایگان ریزگرد دارد و در آینده یکی از کانون‌های ریزگرد کشور و استان خواهد شد و از اکنون باید پیشگیری‌های لازم را انجام داد.

وی ادامه داد: طی سفر استاندار اصفهان به گلپایگان در صدد جذب اعتبار تهیه طرح مطالعاتی برای دشت شمال بودیم که جز مصوبات هم قرار گرفت و اکنون طرح آن در حال تهیه و حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و بعد از تصویب این طرح، از محل اعتباراتِ بیابان، گلپایگان هم بهره‌مند خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گلپایگان، گفت: در طرح مقابله با ریزگردها در دشت شمال، پیشنهاد کاشت گونه‌های سازگار با محیط مانند گزشاهی را ارائه دادیم. دشت شمال نیازی به مالچ پاشی ندارد، چرا که این روش در مناطقی که ماسه روان دارد انجام می‌شود. همچنین دشت شمال ماسه روان ندارد و با کاشت گونه‌های سازگار با محیط و جنگل‌کاری می‌توان اقدامات خوبی در آن منطقه برای مقابله با ریزگردها انجام داد.

وی افزود: پیشنهاد طرح مشاور در این باره به کمیته فنی استان ارسال و طرح نهایی در آنجا تصویب می‌شود و طرح مطالعاتی تا پایان سال به درازا می‌کشد و در نیمه دوم سال آینده و در فصل مناسب طرح اجرایی می‌شود.

رمدان درباره طرح‌های آبخیزداری گلشهر و گلپایگان، افزود: ۶۰ درصد طرح آبخیزداری گلشهر و منطقه مسکن مهر گلپایگان تهیه شده است و اگر این طرح کامل و مصوب شود سال ۱۴۰۲ اولین اعتبار اجرای فاز اول طرح را دریافت خواهیم کرد و اولویت استان برای اجرای طرح، شهر گلشهر است. طی سال‌های گذشته بندی در گلشهر احداث کرده بودیم به نام بند تیکن که در سیلِ اخیر گلشهر را از خطرات احتمالی نجات داد. البته اگر بند سرریز می‌کرد شاهد خساراتی بودیم. 

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گلپایگان، یادآور شد: تمام اراضی مسکن مهر مسکونی و کشاورزی است، ضمن اینکه حوزه بالادست مسکن مهر راهی به رودخانه اصلی ندارد و با توجه به خشکسالی‌ها و پوشش گیاهی ضعیف شده اگر سیلابی جاری شود به اراضی کشاورزی و مسکونی آن منطقه خسارت وارد می‌کند. در این منطقه اجرای سازه‌های آبخیزداری نیازمند آزادسازی است و شهرداری در این راستا با ما همکاری‌های لازم را انجام می‌دهد. در سفر ریاست جمهوری حدود ۱۱ میلیارد تومان اعتبار برای منابع طبیعی گلپایگان از محل اعتبارات استانی و ملی در نظر گرفته که به تدریج به این اداره تزریق خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج