کشف 521 مترمکعب چوب قاچاق در کردستان /مشارکت دوستداران طبیعت در پویش مردمی بذرکاری جنگل ها
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از کشف و ضبط ۵۲۱ مترمکعب چوب قاچاق در استان در سالجاری و تشکیل ۱۳۰ فقره پرونده برای متخلفان خبر داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از کشف و ضبط ۵۲۱ مترمکعب چوب قاچاق در استان در سالجاری و تشکیل ۱۳۰ فقره پرونده برای متخلفان خبر داد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سعدی نقشبندی با بیان اینکه پارسال ۹۳ فقره پرونده قاچاق چوب در مراجع قضایی استان برای متخلفان تشکیل شد، اضافه کرد: ۵۲۵ مترمکعب چوب قاچاق و سه هزار و ۱۲۹ کیلوگرم زغال سال گذشته در استان کشف و ضبط شد.
وی با بیان اینکه سودجویان با آتش زدن جنگل ها و عرصه های طبیعی، زمینه را برای سواستفاده های بعدی نظیر تخریب، تصرف و قاچاق را فراهم می کنند، افزود: براساس بخشنامه ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، مناطقی که درگیر حریق شده اند دیگر قابل واگذاری نیستند و طرح های منابع طبیعی مانند توسعه جنگل و غنی سازی بذر کاری مرتع و جنگل در آن اجرا می شود.
وی اضافه کرد: امسال ۲ هزار و ۶۷۹ هکتار از عرصه های طبیعی استان در ۱۵۷ فقره آتش سوزی درگیر حریق شد که ۱۰۷ فقره از این آتش سوزیها در ۲ هزار و ۱۰۲ هکتار جنگل، ۴۲ فقره به مساحت ۴۴۹ هکتار در مراتع، هفت فقره در ۱۲۷ هکتار اراضی جنگلی و یک فقره به مساحت ۰.۳۵ هکتار در جنگل های دست کاشت روی داده است.
وی اظهار داشت: در راستای برنامههای اجرایی شعار سال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نام "سه در چهارده" در سال ۱۴۰۰، دوستداران طبیعت در ۶ شهرستان جنگلی استان در راستای احیا جنگلهای زاگرس در پویش مردمی و بذرکاری جنگل ها مشارکت خواهند کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: بانه پارک جنگلی کوپیچ، مریوان روستای موسک، سقز گردنه محمود آباد، سنندج پارگ جنگلی آبیدر بزرگ، کامیاران روستای پشته و سروآباد بالا در مجموع در مساحت ۶۵ هکتار میزبان پویش مردمی بذرکاری برای احیا جنگل های زاگرس هستند که چهارشنبه هفته جاری آغاز می شود و محدود به مهلت خاصی نیست و تا پایان فصل بذرکاری ادامه خواهد داشت.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب میآید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای این استان بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگلهای شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار گرفته است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |