برنامههای منابع طبیعی برای کشت در اراضی ملی در خراسانجنوبی
مدیرکل منابع طبیعی خراسانجنوبی گفت: در قانون ماده سه بهرهبرداری کسانی که متقاضی باشند میتوانند متناسب با شرایط زمین بحث کشت در اراضی ملی را با هماهنگی ادارت منابع طبیعی و امور اراضی جهاد کشاورزی انجام و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی خراسانجنوبی گفت: در قانون ماده سه بهرهبرداری کسانی که متقاضی باشند میتوانند متناسب با شرایط زمین بحث کشت در اراضی ملی را با هماهنگی ادارت منابع طبیعی و امور اراضی جهاد کشاورزی انجام و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
علیرضا نصرآبادی در رابطه با کمک به کشاورزان برای کاشت دیم و همچنین محصولات مرتعی برای دامها اظهارداشت: قوانین منابع طبیعی در واقع قوانین حاکم کشور است.
وی با اشاره به اینکه موضوع قوانیین دیم که مطرح بوده در این استان مصداق نمییابد که منابع طبیعی بخواهد مخالفت با کشت انجام دهد، تصریح کرد: اراضی دیم یعنی املاک شخصی مردم که حالت کشت دیم از گذشته داشته و متناسب با شرایط بارندگی در آن کشت و کار انجام میدهند، اما مسئلهای که وجود دارد ملاک مالکیت داشتن، بحث سند رسمی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی ادامه داد: در رابطه با این موضوع طبق قوانیین کشور، دستگاههای حاکمیتی شامل دفتر ثبت اسناد رسمی و امور اراضی جهاد کشاورزی متولی پیگیری آن بوده و طور مکرر به روستائیان تأکید شده به دنبال اخذ سند اراضی خود بروند و حتی اگر سندهای دفترچهای دارند نیز باید تبدیل به سند تک برگی شده تا ابهامات به طور کلی رفع شود.
نصرآبادی افزود: در این حوزه جهت کمک به و مردم در چند بخش اقداماتی توسط منابع طبیعی، سازمان جهاد کشاورزی و همچنین اداره ثبت اسناد صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه اگر روستائیان در این زمینه در کمیسیون ماده واحده تا سال 94 پرونده داشتهاند، میتوانند جهت رفع اختلافات از طریق کمیسیونهای رفع تداخلات که به طور مشترک بین منابع طبیعی و امور ارضی و ثبت اسناد بوده پیگیری کنند، گفت: این کمیسیون کاملا در راستای رویکرد تعاملی و مثبت با مردم برای رفع و رجوع تداخلات فعالیت میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی اضافه کرد: یکی دیگر از این بخشها مربوط به بحث اجرای قانون حدنگار و کاداستر بوده که در دو سال گذشته به شدت در حال انجام است.
نصرآبادی ادامه داد: همه این اقدامات برطرف کننده اختلافات و مشخص شدن حدود اراضی برای آزادسازی، اراضی که دچار شک و شبه بوده میباشد.
وی بیان داشت: در مرحله دیگر نیز شعبات ویژه دادگستری در مرکز استان بوده که میتوانند افرادی که از بخشهای دیگر به نتیجه نرسند از این طریق پیگیری خود را انجام دهند.
مدیرکل منابع طبیعی در راستای برنامه منابع طبیعی برای کشت و کار کشاورزان در اراضی ملی افزود: در قانون ماده سه بهرهبرداری کسانی که متقاضی باشند میتوانند متناسب با شرایط زمین بحث کشت در اراضی شیبدار که یک طرح ملی بوده، بحث کشت گیاهان دارویی، طرحهای بهره برداری تلفیقی و مرتع و محصولات فرعی مرتع را با هماهنگی ادارت منابع طبیعی و امور اراضی جهاد کشاورزی انجام دهند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
نصرآبادی در رابطه با این موضوع که دامداران برای تأمین علوفه دامهای خود نیاز به کشتهای مرتعی دارند، گفت: مشکل بحث دام در استان دچار دو چالش اساسی شامل خشکسالی و همچنین دام مازاد بر ظرفیت مراتع استان بوده است.
وی ادامه داد: در همین راستا طرحهای اصلاح و احیای مراتع، طرحهای مدیریت تلفیقی با کمک دامداران انجام و در سطح گسترده طرحهای خوبی با مشارکت مردم در راستای احیاء و اصلاح مراتع انجام میگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: کشاورزان و روستائیان متقاضی برای اجرای این طرحها میتوانند به ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مراجعه تا راهنماییهای لازم به آنها ارئه شود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |