ضرورت انجام فعالیت های منابع طبیعی در قالب مدیریت جامع آبخیز
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجرای طرح های منابع طبیعی در قالب مدیریت جامع آبخیز را برای حفاظت از آب و خاک و توسعه پایدار کشور امری ضروری برشمرد و لازمه انجام این کار را هم افزایی سایر بخش های منابع طبیعی در استان ها دانست.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجرای طرح های منابع طبیعی در قالب مدیریت جامع آبخیز را برای حفاظت از آب و خاک و توسعه پایدار کشور امری ضروری برشمرد و لازمه انجام این کار را هم افزایی سایر بخش های منابع طبیعی در استان ها دانست.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر مسعود منصور روز سه شنبه در کارگاه آموزشی معاونین فنی ادارت کل منابع طبیعی سراسر کشور که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار می شد، افزود: یکی از چالش هایی که منابع طبیعی را در رسیدن به اهدافش باز می دارد پراکنده کاری و بخشی عمل کردن است که باید این رفتار منتج به همگرایی و هم افزایی شود.
منصور تصریح کرد: قانون منابع طبیعی از 44 سال قبل وظایف سازمان را در حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری معین کرده و منابع طبیعی می تواند برای نهالستان ها، ایستگاه بذر، جنگل های دست کاشت و غیره طرح تهیه و با نظارت و رعایت اصول چهارگانه مذکور مدیریت طرح های خود را به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار نماید.
رییس سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: سازمان از سال 96 در زمینه زراعت چوب استراتژی مشخص کرده و بر اساس آن کسی که بتواند آب مصرفی زراعت چوب را تامین نماید می توان در قالب ماده 3 عرصه را احاله مدیریت کرد.
منصور همچنین ذکر کرد: در یک عرصه 100 هکتاری که قرار است در 10 هکتار آن کارخانه تولیدی و در 90 هکتار آن ایجاد فضای سبز و نهالکاری انجام شود باید برای احاله مدیریت آن گام برداریم زیرا این اقدام در راستای اهداف سازمانی انجام می شود.
او با بیان اینکه هر جا اقدام و کاربری متجانس با طرح های منابع طبیعی انجام شود مورد حمایت منابع طبیعی است، تصریح کرد: تبدیل انفال عمومی به ثروت خصوصی یک اشتباه راهبردی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در فضای مجازی خطاب به معاونین فنی افزود: واگذاری جنگل، ذخیره گاه جنگلی و مرتع درجه یک مطلقاً ممنوع است و عرصه هایی که به صنایع کوچک تعلق می گیرد باید همه در محوطه شهرک های صنعتی انجام شود.
منصور در باره انجام قرارداد نهال کاری با افراد حقیقی و حقوقی نیز گفت: در باره کاشت نهال تنها وظیفه کاشت جزء قرارداد نیست بلکه مراقبت و نگهداری از جمله وظایفی مجری است که با منابع طبیعی قرارداد بسته است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه تاکید کرد: سازمان منابع طبیعی متولی مراتع کشور است نه دامدار و حفظ پوشش گیاهی، حفظ آب و خاک در اولویت منابع طبیعی قرار دارد.
مسئول اول منابع طبیعی کشور به شیوه نامه ارسالی دفتر فنی مرتع به استان ها اشاره داشت و گفت: این شیوه نامه تنها به صادر نمودن پروانه چرای دام برای دامدار نیست زیرا دامدار و مرتعدار حافظ مرتع است و در صورت عدم اجرای تعهدات خود مانند؛ نپرداختن بهره مالکانه، رعایت نکردن فصل کوچ و ورود دام مازاد به مرتع و مواردی از این قبیل باید مورد بازخواست قرار گرفته و در صورت تکرار به ابطال پروانه چرای دام بینجامد.
در ادامه مسعود منصور از اقدامات حوزه بیابان زدایی در استان ها تقدیر کرد و گفت: در این حوزه اقدامات چشمگیری انجام شده اما نباید در حوزه بیابان تنها بدنبال ایجاد جنگل های دست کاشت باشیم و اگر در این حوزه از فقیر شدن مرتع و یا تبدیل مرتع به بیابان جلوگیری شود اقدامات بیابان زدایی انجام شده است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |