رونمایی از نشریه «تأملات رشد» در سازمان منابع طبیعی
نشریه تاملات رشد وابسته به دانشگاه امام صادق (ع) در شماره نهم خود به واکاوی مسلئه مهم حکمرانی مراتع پرداخته و با نگاهی جامع لایحههای مختلف مرتع و سیاستگذاری در این حوزه را مورد کنکاش قرارداده است.
این نشریه مسایلی همچون ظرفیتها و کارکردهای اقتصادی و اجتماعی مراتع، طرحهای مرتعداری و تأثیرپذیری اقتصاد و فرهنگ جامعه از مراتع و مسایلی از این دست را در «هسته سیاست کشاورزی و منابع طبیعی» بررسی کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، دکتر مسعود منصور عصر روز گذشته و در هفتمین روز هفته منابع طبیعی که روز آموزش، پژوهش و فناوری نامگذاری شده است در جمع دست اندرکاران این نشریه گفت: هرکس درباره جنگل، مرتع و آب و خاک این کشور نکتهای بنویسد و حتی آن مطلب با نقد و انتقاد همراه باشد از او ممنون خواهیم بود، زیرا همین نقد و انتقاد می تواند موجب رشد و تعالی منابع طبیعی شود.
منصور افزود: منابع طبیعی امروز متأثر از عوامل مختلفی همچون عوامل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و تاریخی است و تغییر الگوی مصرف در آن تأثیر زیادی دارد و مدیریت امروز منابعطبیعی قطعاً با 4 دهه گذشته متفاوت خواهد بود.
مسئول اول منابع طبیعی کشور گفت: مراتع بدلیل گستردگی و بخاطر مردمی بودن از پیچیدگیهای بیشتری بلحاظ مدیریت برخوردار است و نگاهی که منابع طبیعی نسبت به مدیریت مراتع دارد قطعاً با نگاهی که عشایر و دامپروری به مراتع دارد متفاوت است.
منصور همچنین گفت: مشکل منابعطبیعی با مردم بیشتر به تعارض منافع عمومی با منافع شخصی بر میگردد. به عنوان مثال ممکن است کسی در اراضی شیبدار شخم در جهت شیب ایجاد کند و محصولی را برای گذران معیشت برداشت کند اما همین شخم در جهت شیب ممکن است در مواقع بروز سیل خسارت هنگفتی برای عموم مردم آن منطقه داشته باشد. حال اگر منابع طبیعی از این گونه اقدامها برای کاهش خسارت عام جلوگیری کند مورد هجمه واقع شده و مقصر و مانع معرفی میشود.
او در ادامه این جلسه به کارکردهای متعدد و مختلف منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: منابع طبیعی اقدامات زیادی را در سراسر کشور انجام میدهد که اکثر این اقدامات به امنیت زیستی و غذایی مردم منتهی میشود.
منصور تصریح کرد: وقتی منابعطبیعی اقدامات جنگلکاری انجام میدهد معنیاش این است که با کاشت درخت اکسیژن تولید میشود، هوا تلطیف میگردد، ذرات گرد و غبار و کربن موجود در هوا جذب میشود و منفعت این کار به سلامت زندگی مردم بر میگردد.
او همچنین گفت: در حوزه مقابله با بیابانزایی، آبخیزداری و مرتعداری نیز این چنین است. در مقابله با بیابانزایی از ریزگردها و هجوم شنهای روان جلوگیری میشود، از مهاجرت انسانها از روستاها جلوگیری میگردد و در اقدامات آبخیزداری نیز خسارت سیل کاهش پیدا میکند و منفعت همه این اقدامات به مردم بر میگردد.
در مراسم رونمایی از نشریه تاملات رشد، دکتر محرابی پیشکسوت و استاد دانشگاه، دکتر میزبان معاون رییس سازمان امور عشایر، مهندس نگهدار اسکندری مدیر کل سابق دفتر امور مراتع، دکتر باقری سردبیر تخصصی نشریه تأملات رشد، پهلوان رییس انجمن صنفی مرتعداران و جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، در پایان این نشست رییس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور از اقدامات ارزشمند دستاندرکاران و نویسندگان این نشریه قدردانی کرد و آنان را مورد تشویق قرار داد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |