22 شهرستان خراسان رضوی کانون فرسایش بادی دارند

تاریخ انتشار : 1401/03/31 - ساعت انتشار: ١١:٤٥ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی از شناسایی 30 کانون فرسایش بادی در 22 شهرستان این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- محسن فنودی در همایش روز جهانی مقابله با بیابانزایی در دانشگاه حکیم سبزواری افزود: 47 درصد از مساحت 11 میلیون هکتاری استان خراسان رضوی را بیابان تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: 2.5 میلیون هکتار از بیابان‌های خراسان رضوی تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد و 1.2 میلیون هکتار نیز کانون‌های بحرانی است.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان خراسان رضوی تصریح کرد: سالانه 15 هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی احیا می‌شود که تاکنون 1.5 میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی کنترل شده است.

وی افزود: این در حالی است که اراضی بیابانی از حدود 700 هزار هکتار در سال 1389 به یک میلیون و 200 هکتار در سال 1399 رسیده است.

فنودی ادامه داد: برای جلوگیری از رشد بیابان‌ها، شناخت گونه‌های بهتر گیاهی و روش‌های مناسبتر احیا، نیاز به انجام پژوهش و کار علمی است و از همین رو مجامع دانشگاهی و به ویژه دانشگاه حکیم سبزواری در این زمینه می‌تواند پشتیبانی لازم را در حوزه پژوهش انجام دهد.

وی اظهار کرد: در سال 1401 و با حضور رییس جمهور در استان خراسان رضوی، اعتبارات ما با رشد 2 برابری به 3 هزار و 600 میلیارد ریال رسید.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته با اعتبارات یک هزار و 800 میلیارد ریالی، 20 هزار هکتار از بیابان‌ها احیا شد.

نمونه ژن ترسیب کربن پلیمری در دانشگاه حکیم سبزواری ارائه شد

رییس دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این همایش گفت: ژن ترسیب کربن جدید با نگاه پلیمری در نمونه صنعتی تهیه و ارائه شد و در جشنواره‌های معتبر مورد توجه قرار گرفت.

محمد علی زنگنه اسدی افزود: ژن پلیمری پاک و سازگار با طبیعت در مقایسه با مالچ نفتی به تقویت رشد گیاهی در بیابان‌ها کمک می‌کند.

وی ادامه داد: تلاش‌های دانشگاهی هنگامی که نمونه صنعتی به تولید انبوه دست پیدا کند، به نتیجه نهایی خود می‌رسد و بدون آن بی ثمر باقی می‌ماند.

رییس دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: وقتی در مهار بیابان این روش جایگزین روش‌های بیولوژیکی و یا شیمیایی شود، کارآمدی دانشگاه‌ها نمایان‌تر می‌شود.

زنگنه اسدی افزود: تعامل هرچه بیشتر سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری با دانشگاه‌ها می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، چنان‌که در گذشته این تعامل باعث بروز اتفاقات مناسبی در شهرستان سبزوار شده است.

وی ادامه داد: رشته‌های مرتبط با منابع طبیعی و بیابان تا مقطع دکتری وجود دارد که پژوهش‌های بیابانی مختلفی در موضوعات مهم از جمله ریزگردها، فرسایش بادی، سیلاب و فرسایش آبی اقدامات شایسته‌ای را به انجام می رساند.

رییس دانشگاه حکیم سبزواری اظهار کرد: سبزوار تجربه مناسبی در باب بیابان و بیابان‌زدایی دارد و در این زمینه با وجود کمبودها، نقش اداره منابع طبیعی ارزنده بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه حکیم سبزواری بر روی کانون‌های فرسایش بادی استان خراسان کار علمی انجام شده و هم اکنون به سایر نقاط کشور نیز تعمیم یافته و نتایج ارزشمندی نیز حاصل شده است.

در پایان این همایش تفاهم نامه همکاری علمی، پژوهشی، فناوری و اجرایی بین اداره‌کل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان رضوی و دانشگاه حکیم سبزواری به امضا رسید.

همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی با حضور دکتر فنودی مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان رضوی و روسای ادارات 23 شهرستان بیابانی خراسان رضوی در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد.

وسعت خراسان رضوی 11 میلیون هکتار است که از این مساحت حدود هشت میلیون هکتار برابر با 70 درصد از وسعت استان اراضی ملی است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here