رفع خطر از ۸۰ نقطه سیل‌خیز اصفهان مستلزم اجرای طرح‌های آبخیزداری است

تاریخ انتشار : 1401/08/12 - ساعت انتشار: ١١:٢٧ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در این استان بالغ بر ۸۰ نقطه سیل‌خیز به منظور رفع خطر، نیاز به اجرای طرح‌های آبخیزداری دارد.

ابوطالب امینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این نقاط  بیشتر نواحی بیابانی را در بر می‌گیرد، زیرا این چنین مناطقی مستعد بروز سیل و سیلاب است.


وی با بیان اینکه مطالعات آبخیزداری تا به امروز در ۲.۵ میلیون هکتار از اراضی استان اصفهان انجام شده است، تصریح کرد: بر همین اساس در ۱۷۰ نقطه استان که از لحاظ وقوع سیل و سیلاب وضعیت بحرانی دارد، طرح‌های آبخیزداری و کنترل و مهار سیل انجام شده است.


معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اضافه کرد: همچنین دخل و تصرف اراضی، ایجاد شهرک‌های جدید، توسعه شهرها، گسترش کشاورزی و فعالیت بیشتر صنایع از جمله عوامل غیرطبیعی است که اراضی را از حالت طبیعی خود خارج و مستعد بروز سیلاب می‌کند.


امینی اظهارداشت: شمار نقاط پرخطر استان مبتنی بر مطالعات انجام شده تا به امروز است بنابراین انجام مطالعات بیشتر، سبب شناسایی نقاط جدید خواهد شد.


وی با بیان اینکه مشکلات مالی اصلی ترین دغدغه این بخش به شمار می‌رود، گفت: تخصیص اعتبارات کافی از جمله ضروریات اجرای به موقع پروژه های آبخیزداری و مهار سیلاب است.


آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می‌تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.


استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل۳۲ درصد) در برگرفته است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج