رئیس اداره منابع طبیعی کاشان:
زمین‌های ملی برای کِشت «کَوَر» در کاشان اجاره داده می‌شود

تاریخ انتشار : 1402/01/20 - ساعت انتشار: ١٩:٠٩ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان گفت: گیاه دارویی «کَوَر» از جمله گیاهان متناسب با شرایط دشت کاشان است که با هدف توسعه و ترویج کشت آن، زمین‌های ملی به صورت اجاره بلند مدت در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

محمدمهدی شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مبلغ اجاره زمین‌های ملی برای کشت گیاه کَوَر، ۱۰ درصد درآمد حاصل از برداشت محصول است که تاکنون  درخواست ۱۰۰ هکتار زمین برای کشت دریافت شده است.

وی تصریح کرد: گیاه «کَوَر» دارای خاصیت دارویی و غذایی است که در برابر خشکی، شوری، آفتاب شدید، گرمای بالای ۴۰ درجه و سرمای تا هشت درجه زیر صفر مقاوم است و پس از یک سال به ثمر می‌نشیند و ۱۳ سال رشد می‌کند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان، افزود: گیاه دارویی«کَوَر» که به «گل مار» موسوم است، شرایط رویش در کویر و کوهستان را دارد و دچار آفت نمی‌شود و ضمن کمک به تثبیت شن و ماسه در اطراف شهر دارای صرفه اقتصادی و ارزآوری برای کشور است.

شریفی تصریح کرد: پیامد تغییر اقلیم در رویشگاه‌های طبیعی مناطق خشک و نیمه‌خشک کاهش تنوع گونه‌های گیاهی است که بومی‌سازی گونه‌های عرصه‌های طبیعی در دستگاه‌های کشاورزی این مناطق یک ضرورت است.

وی تأکید کرد:گیاه دارویی کَوَر، یکی از گیاهان بومی عرصه‌های طبیعی است که با شناخت الگوها و مراحل رشد آن در رویشگاه‌های طبیعی، اندازه‌گیری و روند تغییرات و نسخه‌برداری از آن، می‌توان کِشت آن را توسعه داد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان، گفت: بنا بر پژوهش‌های گیاه‌شناسی، میوه و غنچه گیاه کَوَر، خاصیت خوراکی داشته و از گونه‌های صادراتی است که هر هکتار آن دو میلیارد ریال( ۲۰۰ میلیون تومان) درآمدزایی به دنبال دارد.

وی با اشاره به گزارش سازمان‌های جهانی، افزود: گسترش فعالیت‌های صنعتی، طی یک قرن گذشته باعث قطع ۱۵ میلیارد درخت در سراسر دنیا شده است که افزایش کربن و گرمای زمین، فرونشست زمین، خشکسالی و انتشار ریزگردها را به دنبال داشته است.

شریفی تصریح کرد: کارشناسان محیط زیست دنیا با توجه به این وضعیت ایجاد شده، چالش‌ها و هشدارهای آن در کنوانسیون سازمان ملل به این نتیجه رسیدند که هزار میلیارد نهال تا پایان سال ۲۰۳۰ در سراسر دنیا کاشته تا تولید کربن و ترسیب آن برابر شود.

وی گفت: تعهد آمریکا، کاشت ۸۰ میلیارد نهال، چین ۷۰ میلیارد، عربستان ۵۰ میلیارد، ترکیه هفت میلیارد پاکستان دو میلیارد و ایران یک میلیارد نهال است که سهم استان اصفهان ۳۰ میلیون اصله نهال و سهم کاشان نیز دو میلیون نهال تا پایان ۱۴۰۴ است.

شریفی افزود: متوسط هزینه برای هر درخت ۱۰۰ هزار ریال است که برای کاشت دو میلیون نهال، ۲۰۰ میلیارد ریال(۲۰ میلیارد تومان) اعتبار مورد نیاز است که باید با مشارکت صنایع فعال در کاشان و دیگر نهادهای دولتی تأمین شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان، گفت: قانون هوای پاک در اصل‌های ۱۵ تا ۲۲ تأکید می‌کند که ۲۵ درصد از فضای شرکت‌های صنعتی باید به ایجاد فضای سبز اختصاص پیدا کند که گونه‌های گیاهی دیم مانند نهال‌های پسته، بادام و انجیر کوهی کاشته خواهد شد.

شریفی تصریح کرد: هر درخت سالانه ۲۱ کیلوگرم اکسیژن تولید می‌کند و هر هکتار جنگل ۶۸ تن گرد و غبار را می‌گیرد، بنابراین با کاشت دو میلیون درخت در کاشان علاوه بر افزایش چند برابری سرانه فضای سبز، تولید اکسیژن، دفع ریزگردها و کربن نیز اتفاق خواهد افتاد.

مساحت عرصه‌های منابع طبیعی کاشان ۳۷۵ هزار هکتار است که ۱۸۲ هزار هکتار آن مرتع ییلاقی و ۱۷۸ هزار هکتار مرتع قشلاقی است که ۷۵ درصد وسعت این شهرستان را شامل می‌شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج