کمبود نقدینگی بزرگترین مشکل شرکت های تعاونی منابع طبیعی و مرتعداری

تاریخ انتشار : 1402/01/25 - ساعت انتشار: ٠٠:٠٠ - گروه خبری : اخبار استان

صفر علیمردانی، مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی و آبخیزداری مرتعداران استان اصفهان گفت : کمبود نقدینگی بزرگترین مشکل شرکت های تعاونی منابع طبیعی و مرتعداری است.

مهندس صفر علیمردانی، مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی و آبخیزداری مرتع داران استان اصفهان در دیداربا خبرنگار روابط عمومی اداره کل در خصوص تاریخچه فعالیت این اتحادیه و اهدافی که دنبال می کند چنین اظهار داشت: 

 پیرو دستور سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سال ۱۳۹۰ شرکت های تعاونی منابع طبیعی مرتعداران شکل گرفت و ما اولین استانی بودیم که تعاونی های منابع طبیعی را تاسیس کردیم و پس از تشکیل تعاونی های منابع طبیعی در سطح شهرستان های مختلف در سال ۱۳۹۳ اتحادیه مرتعداران نیز شکل گرفت، به طوری که در حال حاضر ۲۴ شرکت تعاونی منابع طبیعی در شهرستان های استان اصفهان داریم به عبارتی تقریباً در هر شهرستان یک شرکت تعاونی تخصصی منابع طبیعی وجود دارد و همه این شرکت تعاونی ها عضو اتحادیه منابع طبیعی و آبخیزداری مرتعداران استان می باشند. 

وی سپس در خصوص تعداد مرتعداران عضو این اتحادیه گفت: در حال حاضر حدود ۱۶ هزار نفر از مرتعداران استان عضو این اتحادیه و شرکت تعاونی های منابع طبیعی می باشند عمده فعالیت ما اغلب کارهای تخصصی منابع طبیعی است که با برون سپاری شامل فعالیت‌های زیادی از قبیل بذر کاری، کپه کاری و نهال کاری می باشد. اتحادیه در حال حاضر نیز در طرح ملی کاشت یک میلیارد اصله درخت وارد شده و یکی از برنامه های ما تولید ۲ میلیون اصله نهال طی امسال و سال آینده است که امیدواریم بتوانیم این تعداد نهال را پرورش و تحویل دهیم همچنین یکی دیگر از کارهای اتحادیه انجام عملیات آبخیزداری است که یک کار تخصصی بوده که 2 سال از ورود اتحادیه به این عرصه می گذرد در بحث گیاهان دارویی رو به انقراض از قبیل زرین گیاه و آویشن نیز سرمایه گذاری می کنیم به این صورت که شرکت‌های تعاونی این گیاهان را به صورت دستی و اهلی کشت می کنند. 

 از دیگر اقدامات اتحادیه برگزاری نمایشگاه های متعدد در سطح استان و شهرستان ها است که در این نمایشگاه ها گیاهان دارویی تولیدی را عرضه و به فروش می رسانیم و در پی آن هستیم که سال آینده بتوانیم کارگاه بسته بندی و صادرات گیاهان دارویی را راه اندازی نمائیم تا بتوانیم از این طریق زمان اشتغال زایی، گیاهان دارویی و محلی را در سطح ملی و جهانی معرفی و عرضه کنیم. 

مهندس علیمردانی در ادامه از مشکل کمبود نقدینگی  بزرگ ترین و پررنگ ترین مشکل تعاونی ها یاد کرد و گفت: با تشکیل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی، بخشی از این مشکل مرتفع شده اما اگر فعالیت‌هایی که ادارات منابع طبیعی شهرستان ها انجام می دهند را برون‌سپاری کنند و طبق بند (ب) ماده ۲۹ قانون احکام دائمی کشور بتوانند این فعالیت‌ها را به تعاونی‌های منابع طبیعی بسپارند تا کارها دست تعاونی‌ها که در حقیقت خود مردم هستند، باشد و بتواند با دلسوزی بیشتری امور را انجام دهند ضمن اینکه درآمد و سود دهی و منفعت آن نصیب خود تعاونیها می شود، می توان به توانمندی مالی بیشتر تعاونی ها بیانجامد. 

 وی یادآور شد: گاهی برخی از سرمایه گذاران از شرکت های برون استان پروژه های ادارات منابع طبیعی را انجام می دهند در حالی که اگر طبق بند ب ماده ۲۹ این فعالیت‌ها به خود تشکل‌ها سپرده شود بخشی از مشکلات نقدینگی تعاونی‌ها هم برطرف خواهد شد.  

علیمردانی تصریح کرد: امسال که وضعیت دام و گوشت قرمز با مشکل بی‌شماری مواجه شد با توجه به اینکه قیمت دام پایین و قیمت نهاده ها و علوفه بالا بوده و اغلب مرتعداران دام هایشان را فروختند و در حال حاضر اتحادیه در حال کمک رسانی به این عزیزان می باشد. تا بتوانند به شغل قبلی خود که دامداری بوده بازگردند. 

 مدیرعامل اتحادیه منابع طبیعی و آبخیزداری مرتعداران استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت : توقع داریم دولت مشکلات مرتعداران و دامداران را در نظر گرفته و وظایفی که در قبال بخش دام و مرتع دارند را به شرکت تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها بسپارند چرا که اتحادیه ها بهتر می تواند دامداران و مرتعداران را مدیریت کرده و در بحث بیمه مراتع، بیمه دام و نهاده های دامی اتحادیه بهتر می‌تواند مشکلات اعضا را درک کرده و به آنها کمک کند. بنابراین جا دارد که دولت از تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها حمایت کرده تا بتوانیم حمایت بیشتری از اعضای خود داشته باشیم. 

 وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تقریبا ۶ میلیون هکتار از مراتع استان اصفهان تحت پوشش اتحادیه و تعاونی ها می باشد که مرتعداران از آنها استفاده می کنند. 

صفر علیمردانی در خاتمه افزود: جا دارد از دکتر نوبخت ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تشکر کنم که با ورود ایشان به این جایگاه، دوباره تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها دیده شدند در حالی که پیش از انتصاب دکتر نوبخت مدتی بود که شرکت های تعاونی و اتحادیه ها به فراموشی سپرده شده بودند، اما در حال حاضر با توجه ویژه ای که به اتحادیه ها و شرکت های تعاونی صورت گرفته، امیدواریم تعاونی ها واتحادیه های سایر استان‌های کشور نیز قویتر شده و در کنار آن بتوانیم اتحادیه سراسری قوی داشته باشیم و به جایگاه حقیقی خود دست یابیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج