جذب یک میلیارد و 820 میلیون تومان مشارکت مردمی برای احداث نهالستان ثامن در قم

تاریخ انتشار : 1402/03/16 - ساعت انتشار: ١٣:٠٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از آغاز فعالیت نهالستان ثامن با عملیات‌های قلمه گیری و کاشت بذر در مساحتی بیش از چهار و نیم هکتار خبرداد و گفت: علاوه بر جذب یک میلیارد تومان اعتبار ملی، یک میلیارد و 820 میلیون تومان نیز از مشارکت‌های مردمی و بخش خصوصی برای احداث این نهالستان و طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در قم هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- محمد شعاعی  در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران گفت: این طرح در راستای یک حرکت جهانی بوده و مختص ایران نیست و با هدف توسعه پوشش گیاهی، توسعه زراعت چوب، تقویت سفره های آب زیر رمینی، ممانعت از گسترش ریزگردها و جلوگیری از سیلاب های مخرب درحال انجام است.
وی با بیان اینکه سهم استان قم از طرح کاشت یک میلیارد درخت، هشت میلیون درخت است، عنوان کرد: برای سال جاری کاشت دو میلیون نهال هدف گذاری شده است که تحقق این هدف نیازمند احداث یک نهالستان بود و پارک جنگلی ثامن به عنوان محلی مناسب برای احداث این نهالستان درنظر گرفته شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، خاطرنشان کرد: عملیات احداث نهالستان ثامن در استان قم در شرایطی آغاز شد که یک ریال هم اعتبار دولتی برای طرح یک میلیارد درخت اختصاص نیافته بود اما با وجود همه سختی‌ها همانند همیشه، مردم، خیرین و بخش خصوصی پای کار آمدند و نگذاشتند که کار بر زمین بماند.
وی گفت: از اواخر سال 1401 کار احداث این نهالستان در مساحتی بیش از چهار و نیم هکتار در ورودی پارک ثامن الائمه آغاز شد و برای پیشبرد مراحل اصلی کار یک میلیارد و 820 میلیون تومان از محل مشارکت‌های مردمی هزینه شده است و اکنون نیز یک میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی برای تامین هزینه‌های کارگری اختصاص یافته است.
شعاعی تصریح کرد: بخش‌های جانبی این نهالستان همچنان درحال تکمیل است اما بخش‌های اصلی نهالستان ثامن تکمیل و عملیات قلمه گیری و کاشت قلمه پایان یافته و کاشت بذر ادامه دارد.
وی از تامین و بارگیری بیش از هزار و 650 تن لایه یا همان خاک زراعی مورد نیاز برای آماده‌سازی نهالستان ثامن با هزینه بالغ بر 140 میلیون تومان با بهره‌مندی از ظرفیت‌های مردمی خبر داد و عنوان کرد: حدود 330 میلیون تومان هزینه سرویس جا به جایی کود، لایه‌ و ابزار و نهاده‌های مختلف بوده که این مبلغ با استفاده از مشارکت‌های مردمی تامین شده است.
شعاعی تصریح کرد: 18 متر مکعب بتن به مبلغ 27 میلیون تومان، پنج هزار و 900 کیلوگرم کیسه گلدانی به مبلغ 354 میلیون تومان، یک دستگاه کیسه پرکن به مبلغ 320 میلیون تومان، تامین و حمل ماسه و بادامی به مبلغ حدود شش میلیون تومان از جمله دیگر مشارکت‌های مردمی استان قم برای فراهم‌سازی زمینه کاشت یک میلیارد درخت است.
وی ادامه داد: : اصلاح پمپ و سیستم آبیاری به مبلغ 22 میلیون تومان، تهیه، تامین و حمل بذر اکالیپتوس، بادام کوهی، اتریپلکس و تاغ مورد نیاز به مبلغ 70 میلیون تومان و تامین ماشین آلات مورد نیاز نظیر بولدوزر، گریدر، باب کت، کامیون، لودر برای اجرای عملیات های پیش بینی شده در محل نهالستان جمعا به ارزش ریالی 370 میلیون تومان توسط بخش‌های خصوصی، خیرین، شهرداری، بنیاد مسکن و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای تامین شده است.
این مقام مسئول منابع طبیعی با تاکید بر اینکه منابع طبیعی به‌عنوان نماینده اصلی دولت در طرح کاشت یک میلیارد درخت نمی‌تواند به تنهایی تحقق این طرح را رقم بزند، گفت: ورود دستگاه‌ها و نهادهای دیگر و همچنین بخش خصوصی و مردم لازمه پیشبرد اهداف این طرح است که این همکاری‌ها در قم با جدیت دنبال خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here