تولید 80 درصد صمغ کتیرای کشور در استان اصفهان
نزدیک به 80 درصد کتیرای کشور که یک صمغ صادراتی است در استان اصفهان تولید می شود و بر این اساس صدور مجوز بهره برداری این گونه گاهی با حساسیت بالا صورت می پذیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، آبتین میر طالبی رئیس اداره بهره برداری این اداره کل با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به اوج برداشت از مراتع استان در فصل بهار و تابستان، بازدیدهای میدانی مورد تقاضای بهره برداران در حال انجام است که تلاش می شود صدور مجوزهای بهره برداری از مراتع با رعایت حفظ ذخایر ژنتیکی و تاکید بر اجرای عملیات احیاء صورت پذیرد.
وی تغییرات اقلیمی و بهره برداری مازاد بر ظرفیت را از چالش های اصلی عرصه های منابع طبیعی استان اصفهان قلمداد کرد و افزود: بازدیدهای کارشناسان اداره بهره برداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان، به صورت مرتب در حال انجام است و با توجه به نظریات کارشناسی و رعایت الزامات طرح های مختلف منابع طبیعی در کمیته های فنی نسبت به صدور مجوز یا عدم صدور اقدام می گردد.
میر طالبی، با اشاره به وجود حدود 2000 گونه گیاهی مختلف موجود در مراتع و عرصه های منابع طبیعی استان خاطر نشان ساخت: 45 گونه اصلی با مصارف دارویی، صنعتی، خوراکی و ادویه ای در سطح استان قابل بهره برداری می باشند که از نظر ارزش ریالی مهمترین محصولات برداشت شده در استان اصفهان صمغ کتیرا ، موسیر، کلوس (کرفس کوهی) ، آنغوزه و باریجه می باشند.
رئیس اداره بهره برداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: حدود 80 درصد کتیرای کشور که یک صمغ صادراتی است در استان اصفهان تولید می شود و از این حیث بیشترین صدور مجوز بهره برداری نیز برای این گونه گیاهی صادر می شود که البته با رعایت الزاماتی چون حفظ ذخایر ژنتیکی و تاکید بر اجرای بذرپاشی(عملیات احیاء) صورت می پذیرد.
ارسال به دوست