پیش بینی ۵۰۰ هزار هکتار زراعت چوب ظرف ۶ سال
مجری طرح ملی زراعت چوب اعلام کرد: با حمایتهای ویژه وزارت جهاد کشاورزی، نزدیک به ۵۰۰ هزار هکتار زراعت چوب در بازه زمانی ۶ ساله پیش بینی شده است.
کامران پورمقدم درباره جزییات طرح ملی زراعت چوب افزود: با مطالعات موسسات تحقیقاتی، بیش از ۹۰۰ هزار هکتار عرصه مستعد برای زراعت چوب در کشور شناسایی و مقرر شده بیش از ۵۰۰ هزار هکتار از این عرصه ها در مدت ۶ سال زیر کشت برود.
وی در همین حال گفت: پیش بینی می کنیم با تقویت طرح زراعت چوب و تدوین نقشه راه بتوان سالانه حداقل برای ۹۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و برای حدود ۴۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در کشور ایجاد کرد.
پورمقدم با بیان این که عملیات کشت چوب در سال نخست طرح در قالب دفتر مستقل، حدود ۷۰ هزار هکتار خواهد بود، اظهار داشت: برآورد می کنیم سالانه به طور متوسط ۸۵ هزار هکتار زراعت چوب با گونه های سریع الرشد در کشور انجام شود.
وی با این توضیح که با تشکیل دفتر مستقل زراعت چوب و تعیین مجری برای آن، این طرح از این پس زیر نظر مستقیم وزیر جهاد کشاورزی و با هماهنگی معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارتخانه دنبال می شود، تصریح کرد: کمبود مواد اولیه صنایع وابسته به چوب در کشور، جلوگیری از خروج ارز، احتمال ورود آفات با چوب های وارداتی، حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از قاچاق چوب و کاهش دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای با توجه به بحث های تغییر اقلیم از ضرورت های تقویت این طرح به شمار می رود.
مجری طرح ملی زراعت چوب ادامه داد: سیاست و رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از تمام ظرفیت های کشور برای افزایش سطوح زیر کشت چوب و توسعه کمی این طرح در اراضی دولتی، ملی و حتی مستثنیات در صورت تمایل افراد است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل کمیته راهبری نیز خبر داد و گفت: برای اجرای طرح ملی زراعت چوب در قالب جدید، کمیته راهبری با مشارکت دستگاه های مختلف از جمله وزات نیرو، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان حفظ نباتات، انجمن های صنفی در حوزه صنایع چوب و سندیکای کاغذ و مقوا راه اندازی می شود.
وی، حمایت های اعتباری و تسهیلاتی از طرح زراعت چوب را مهم خواند و افزود: برای اجرای این طرح در یک دوره ۶ ساله نزدیک به ۸۲۰ میلیارد تومان تسهیلات دولتی و مبلغ ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب کمک های فنی و اعتباری پیش بینی می شود.
پورمقدم تخصیص اعتبارات و تسهیلات را از مشکلات اجرای طرح ملی زراعت چوب در سال های گذشته عنوان کرد و اذعان داشت: در سنوات گذشته، کمک های فنی و اعتباری و پرداخت تسهیلات به طرح زراعت چوب کم بود، ضمن آن که متقاضیان در اعطای وام با مشکل روبرو بودند.
وی پرداخت یارانه نهال را از دیگر حمایت های ویژه وزارت جهاد کشاورزی از طرح ملی زراعت چوب عنوان و تصریح کرد: قرار است با پی گیری های معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارتخانه، یارانه نهال به زراعت چوب تخصیص یابد و این در حالی است که در گذشته یارانه نهال به این طرح پرداخت نمی شد.
مجری طرح ملی زراعت چوب افزود: در سال های گذشته، نبود تشکیلات و شرح وظایف مشخص و اعمال سلیقه مدیریت های مختلف موجب نقصان طرح زراعت چوب شده بود و از این رو این طرح موفقیت چندانی نداشت.
وی گفت: کارخانجات و صنایع وابسته به چوب هم اکنون با کمبود مواد اولیه روبرو هستند و تنها با حدود ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند.
پورمقدم، تقویت طرح ملی زراعت چوب را راهکاری برای تامین بخشی از مواد اولیه کارخانجات و صنایع وابسته به جوب دانست و تاکید کرد: این طرح با حمایت های ویژه وزیرجهاد کشاورزی از امسال در سطح بالاتری اجرا خواهد شد.
وی با بیان این که زراعت چوب دارای شاخص های کشاورزی و زراعتی است، ابراز داشت: اصول کشاورزی همچون عملیات بهزراعی، اصلاحی، استفاده از کود و سموم و سیستم های آبیاری در زراعت چوب اجرا می شود و از این رو ماهیت فنی این طرح کاملا زراعی و کشاورزی است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در گذشته در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سالانه برای ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار زراعت چوب برنامه ریزی شده بود.
پورمقدم در همین حال سطح اجرای زراعت چوب از سال ۱۳۴۸ تا سال ۱۴۰۱ را نزدیک به ۱۵۱ هزار هکتار عنوان کرد.
ارسال به دوست