دکتر نوبخت: 1.4 میلیون هکتار عملیات مقابله با بیابانزایی در سال های بعد از انقلاب انجام شده است

تاریخ انتشار : 1403/04/03 - ساعت انتشار: ٠٨:٢٧ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس سازمان منابع طبیعی با بیان این که در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ۱.۴میلیون هکتار عملیات مقابله با بیابان‌زایی در ایران انجام شده که ۲۸۰هزار هکتار از این مقدار از طریق مالچ‌پاشی بوده است، گفت: اگر عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در تمام‌ ۱۲۵میلیون هکتار عرصه تحت قلمروی فرسایش خاکی کشورمان اجرا شود، می‌توانیم سالانه جلوی تبخیر ۷۲میلیارد متر مکعب از آب باران را بگیریم.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، صبح امروز (۳تیرماه) همایش «روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی» با شعار «اتحاد برای سرزمین؛ میراث طبیعی ما، آینده ما» با حضور عباسعلی نوبخت؛معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، صفدر نیازی شهرکی؛ معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، گل‌بهار نمتوا؛ نماینده برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، اینگ سرانگ؛ سرپرست دفتر یونسکو در ایران، علی نظری دوست؛ نماینده فائو در ایران، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی؛ نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، هومن فتحی؛ مدیرکل دفتر امور بین‌الملل وزارت جهاد کشاورزی، حسن وحید؛ معاون امور مراتع، بیابان و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی، نمایندگان سفارتخانه‌های عربستان سعودی، عراق، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و چین در ایران و جمعی از نمایندگان جوامع محلی و فعالان حوزه منابع طبیعی در سالن همایش‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.

عباسعلی نوبخت، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این همایش ضمن گرامی‌داشت ۲۸خردادماه؛ «روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی» گفت: به عنوان یک جنگلبان یعنی به عنوان کسی که در تلاش برای حفظ باغ بزرگ طبیعت است، به نمایندگی از همکاران محترم سازمان بزرگ منابع طبیعی و آبخیزداری ایران به همه مهمان داخلی و خارجی خیر مقدم می‌گویم.

وی ضمن تبریک دهه ولایت و روزهای میلاد امام موسی کاظم (ع)، امام هادی (ع) و عید سعید خم، یادآور شد: وضعیت بیابان‌زایی در جهان ناامیدکننده است ولی باید توجه داشت که بیابان بی‌نهایت پتانسیل دارد و مهم این است که نگاه ما به موضوع بیابان، مسأله بیابان‌زایی و حفظ سرزمین چگونه باشد؛ از قدیم گفته‌اند که در ناامیدی بسی امید است، پایان شب سیه، سپید است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: زمین جایی است که همه ما روی آن متولد می‌شویم، روی آن رشد می‌کنیم و سرانجام داخل همین زمین دفن می‌شویم. زمین یک موجود مقدس است و حفظ و گسترش پوشش گیاهی در آن، می‌تواند زندگی انسان‌ها در تمام جهان را تحت تأثیر قرار بدهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که می‌توان به موضوعاتی که زمین را با چالش مواجه کرده است، به دید فرصت نگاه کرد و با این نگاه می‌توانیم امنیت زیستی کشور را رقم بزنیم، عنوان کرد: شعار امسال روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی، «اتحاد برای سرزمین؛ میراث طبیعی ما، آینده ما» است. اگر به این شعار توجه کنیم، خواهیم دید که همه کشورهای دنیا باید برای جلوگیری از تخریب زمین دست به دست هم بدهیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج