بودجه طرحهای صیانت از جنگلهای شمال براساس سرانه نیروها بین استانها تقسیم میشود
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عصر امروز -چهارشنبه- ششم تیرماه درباره نحوه تقسیم بودجه طرحهای صیانت از جنگلهای هیرکانی بین ادارات کل منابع طبیعی چهار استان شمالی (مازندران - ساری، مازندران - نوشهر، گلستان و گیلان)، توضیح داد: از سال ۹۶ براساس طرح تنفس جنگلها، قراردادهای قبلی طرحهای جنگلداری در شمال کشور به پایان رسید، ولی در ادامه با این هدف که نیروهای قرقبان آن طرحها دچار بیکاری نشوند، اجرای طرحهای صیانتی و حفاظتی براساس مناقصه به شرکتهای متولی این نیروها واگذار شد.
«عباسعلی نوبخت» افزود: روال قانونی واگذاری اجرای طرحهای صیانت از جنگلهای شمال کشور، برگزاری مناقصه با چاپ آگهی در روزنامه رسمی است که از سال ۹۶ به این سو، همهساله برای بخشهای مختلف جنگلهای هیرکانی، سالی یکبار چنین مناقصهای برگزار میشود که در آن، شرکتهای مختلف امکان برنده شدن دارند و امتیاز ویژهای برای هیچ شرکتی در نظر گرفته نمیشود.
وی با بیان این که بودجه طرحهای صیانت از جنگلهای هیرکانی براساس سرانه نیروهای هرکدام از استانها بین ادارات کل منابع طبیعی چهار استان شمالی تقسیم میشود، عنوان کرد: در استان مازندران - ساری، سه شرکت بزرگ چوب و کاغذ مازندران، نکاچوب مازندران و صنایع چوب فریم از گذشته به اجرای طرحهای جنگلداری میپرداختند و اکنون هم طرحهای صیانتی را اجرا میکنند و با توجه به این که هرکدام از این شرکتها تعداد زیادی نیروی قرقبان را بهکار گرفتهاند، عملا حدود دو پنجم نیروهای قرقبانی چهار استان شمالی، صرفا در استان مازندران - ساری مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان منابع طبیعی خاطرنشان کرد: حقوق قرقبانهایی که در سه شرکت بزرگ یادشده فعالیت میکنند، با حقوق نیروهای شرکتهای دیگری که در استانهای شمالی مشغول اجرای طرحهای صیانت از جنگلها هستند، متفاوت است، زیرا این سه شرکت براساس طرح طبقهبندی مشاغل به نیروهای قرقبان خود حقوق میدهند. این مساله به همراه بیشتر بودن تعداد قرقبانهای فعال در محدوده مازندران - ساری، باعث شده است که بودجه اجرای طرحهای صیانتی در این ادارهکل از سه ادارهکل دیگر استانهای شمالی بیشتر باشد.
نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا موضوعات مطرحشده پیرامون مدیرکل سابق منابع طبیعی مازندران – ساری، ربطی به نحوه تخصیص بودجه از طرف ستاد سازمان به این ادارهکل داشته است یا خیر، اظهار داشت: اینجانب در طول دو سال ریاست بر سازمان منابع طبیعی، درباره تعیین اعتبارات هیچ استانی شخصا به موضوع ورود پیدا نکردهام و همواره درباره این موضوع با معاونان فنی سازمان و معاون محترم برنامه ریزی سازمان مشورت کردهام. همچنین روال کنونی تخصیص بودجه طرحهای صیانتی به ادارات کل چهار استان شمالی، از سال ۹۶ به این سو و در دوره ریاست و سرپرستی چهار عزیز دیگر بر سازمان منابع طبیعی نیز وجود داشته است و همین حالا هم ادامه دارد.
وی با تاکید بر این که ملاک تخصیص بودجه در سازمان منابع طبیعی، انجام بررسیهای کارشناسی است، گفت: ما همواره سعی کردهایم بودجه سازمان را براساس عدالت و طرحهای کارشناسی در دست اجرا تقسیم کنیم و هیچگاه به گونهای عمل نکردهایم که از بودجه استانهای کمبرخوردار کاهش دهیم و به بودجه سایر استانها اضافه کنیم. به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۱، حدود یکسوم اعتبارات بخش آبخیزداری کل کشور، صرفا برای اجرای پروژههای آبخیزداری منطقه دشتیاری استان سیستان و بلوچستان هزینه شد.
ارسال به دوست