مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی با کمک دانشگاه‌ قابل حل است

تاریخ انتشار : 1403/06/21 - ساعت انتشار: ١٠:١١ - گروه خبری : اخبار استان

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست هم‌اندیشی با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطر نشان کرد: مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی کشور با کمک جامعه علمی و دانشگاه‌ها قابل حل است.

حسن وحید در این نشست با اشاره به مسائل و چالش‌های مختلف حوزه منابع طبیعی کشور، بر هم‌افزایی هرچه بیشتر دانشگاه و بخش اجرا تاکید کرد.

وی آغاز بحث آبخیزداری در کشور را از سال ۱۳۲۸ عنوان و به بیان تاریخچه‌ای از منابع طبیعی کشور پرداخت و تصریح کرد: در کشور قوانین مرتبط با مدیریت منابع طبیعی عموماً با نگاه اکولوژیکی وضع شده است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی ادامه داد: در حال حاضر شرایط منابع طبیعی کشور مناسب نیست و متأسفانه متوسط فرسایش خاک گاها ۱۶ تن در هکتار برآورد می‌شود.

وحید با بیان اینکه حدود ۸۵ میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد اذعان داشت: بسیاری از مراتع کشور در حال تبدیل شدن به بیابان هستند و اکنون بیش از ۳۲ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد.

وی در پایان به بیان برخی از اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در برنامه هفتم توسعه از جمله انجام ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری، کاهش ۲۰ درصدی کانون های بحرانی بیابان، ۲۰ میلیون هکتار حفظ و احیای مراتع کشور و افزایش ۲۰ درصدی حفاظت پوشش گیاهی پرداخت و خاطر نشان کرد: رویکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت جامع حوزه آبخیز کشور است و دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی و بی‌طرف می‌تواند در راستای سیاست‌گذاری صحیح در زمینه حفظ منابع طبیعی و تغییر رویکرد در نحوه مدیریت آن ایفای نقش موثری داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در نشست هم‌اندیشی با سرپرست سازمان منابع طبیعی و مدیران همراه وی، دانشگاه و بخش اجرا را دو بال مهم برای رشد و توسعه کشور بیان کرد و افزود: وحدت و همسویی جامعه علمی و نهادهای تصمیم‌گیر می‌تواند بسیاری از مسائل و چالش‌های کشور را حل نماید.

دکتر شعبان شتایی افزود: در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همواره ارتباط تنگاتنگ با دستگاه‌های اجرایی در جهت رصد و پایش مسائل و مشکلات آنان و ارائه راه‌حل‌های علمی در جهت حل مشکلات رویکرد اساسی بوده است.

وی با اشاره به نقش آفرینی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در حوزه‌های مختلف منابع طبیعی در سطوح ملی و بین‌المللی تصریح کرد: متأسفانه منابع طبیعی در کشور با توجه به دست‌اندازی‌های فراوان انسانی مظلوم واقع شده است و نیاز است تا جامعه علمی کشور و دستگاه‌های اجرایی توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در پایان از برگزاری کارگاه «هم‌اندیشی و آموزشی سیاست‌ها، راهبردها و برنامه‌های کاربردی بخش مرتع» با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مهرماه سال جاری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خبر داد و خاطر نشان کرد: این کارگاه با هدف ارائه راهکارهای علمی و اجرایی و به منظور بهره‌برداری پایدار از مراتع با تاکید بر حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی به مدت دو روز برگزار خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج