دامداران جنوب کرمان برای حفظ مراتع، زمانبندی تقویم کوچ ‌را رعایت کنند

تاریخ انتشار : 1400/05/17 - ساعت انتشار: ١٨:٤١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه دامداران این منطقه برای حفظ مراتع، زمانبندی تقویم کوچ ‌را رعایت کنند، گفت: زمان کوچ طبق تقویم از ۲٠ مرداد ماه آغاز می‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه دامداران این منطقه برای حفظ مراتع، زمانبندی تقویم کوچ ‌را رعایت کنند، گفت: زمان کوچ طبق تقویم از ۲٠ مرداد ماه آغاز می‌شود.

رضا سنجری با بیان اینکه کوچ دامداران تا ۲۰ آبان ماه سال جاری ادامه دارد، افزود: میزان مراتع هفت شهرستان جنوبی استان کرمان را یک میلیون و ۹۴۱ هزار هکتار اعلام کرد و بر همکاری دامداران و عشایر در حفظ مراتع تاکید کرد. 

وی تصریح کرد: به منظور بهره‌برداری اصولی و بهینه از مراتع و غنی شدن پوشش آن‌ها، حفظ گونه‌های موجود و تغذیه مناسب دام‌ ها بایستی دامداران تقویم کوچ را رعایت و در این زمینه همکاری لازم را با مجموعه منابع طبیعی داشته باشند.

وی به نقش مهم بارندگی ها در تقویت پوشش گیاهی مراتع اشاره کرد و گفت: میزان بارندگی تاثیر زیادی بر کاهش و یا افزایش تولید علوفه دارد که متاسفانه به دلیل کاهش بارندگی در سال جاری تولید علوفه در سطح مراتع جنوب کرمان نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

وی بر اهمیت حفظ و حراست از مراتع تاکید و تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی در راستای مقابله با خشکسالی، حفظ مراتع، مدیریت چرا و مدیریت هرزآب ها اقدامات قابل توجهی داشته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان ادامه داد: با برنامه ریزی و اجرای پروژه های اصلاحی و احیایی و عملیات های بیولوژیک و بیومکانیک برای جلوگیری از هدر رفت آب و تقویت پوشش گیاهی می توان از این بحران عبور کرد.

وی به تغییرات اقلیمی در منطقه جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: با همکاری دامداران و عشایر در تهیه و احاله طرح های مرتعداری می توان شیوه نوین حفظ، احیا و بهره برداری اصولی از مراتع را اعمال و پایداری نسبی با وجود تغییرات اقلیمی را مدیریت نمود.

سنجری خواستار همکاری مردم در این زمینه شد و افزد: کد امداد جنگل و مرتع به شماره ۱۵٠۴ و ۱۳۹ به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت اخبار و گزارش‌های مردمی در زمینه چرای غیر مجاز دام است.

چهار هزار و ۷۳۸خانوار عشایر در هفت شهرستان جنوب استان کرمان زندگی می کنند.

اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان یک سوم پهناورترین استان کشور را با هفت شهرستان و جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش قرار می دهد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here