طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی مورد توجه و پیگیری جدی سازمان است

تاریخ انتشار : 1400/05/20 - ساعت انتشار: ١٤:٠٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی (طرح جایگزین) ادامه‌ی طرح‌های سابق جنگلداری بوده خاطرنشان کرد: این طرح با پیگیری و توجه ویژه سازمان و به دليل اهميت رويشگاه هيركاني تدوین شده و با بهره جستن از هم انديشي جمعي از متخصصان، صاحبنظران دانشگاهي، تحقيقاتي، اجرائي و حتي پيشكسوتان بازنشسته از سال 1392 پایه‌ریزی شده است.

معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی (طرح جایگزین) ادامه‌ی طرح‌های سابق جنگلداری بوده خاطرنشان کرد: این طرح با پیگیری و توجه ویژه سازمان و به دليل اهميت رويشگاه هيركاني تدوین شده و با بهره جستن از هم انديشي جمعي از متخصصان، صاحبنظران دانشگاهي، تحقيقاتي، اجرائي و حتي پيشكسوتان بازنشسته از سال 1392 پایه‌ریزی شده است. 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، دکتر عباسعلی نوبخت همچنین گفت: برای تهیه طرح هاي مديريت پايدار منابع طبيعي منطقه هيركاني بيش از 50 جلسه و نشست تخصصي، با نگاه بلندمدت به مقوله مديريت علمي اين منابع خدادادي برگزار شده است و  بيش از نيم قرن تجارب مديريتي و دانسته‌هاي علمي و بين‌المللي را به همراه دارد.
وی اضافه کرد: هم اكنون مطالعات نيمه تفصيلي براي ارزيابي توان اكولوژيك حوزه‌هاي آبخيز 104 گانه هيركاني صورت گرفته و متعاقب آن تهيه طرح‌هاي تفصيلي- اجرايي براي هريك از پهنه‌ها و مطالعات فاز تفصيلي نيز حداقل در سه بخش در ادارات كل آغاز شده است.
معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه در خصوص برداشت درختان شكسته و افتاده نیز گفت: سازمان جنگل‌ها عليرغم برخورداري از اختيارات قانوني بنا به مقتضيات مديريتی در زمینه‌ی برداشت اين درختان كه بصورت بالقوه می‌تواند خطرات زيادي را براي ايجاد حريق در جنگل ایجاد نماید، در حال حاضر هیچگونه برداشتی انجام نداده است و این موضوع حتی خسارت‌هایی را در بخش تشدید اثرات سیل و اتلاف منابع ایجاد نموده است.
این مسئول امور جنگل نفس انديشه‌ی تهيه و اجراي طرح جایگزین را منطبق بر منويات برخي از اساتيد و صاحب نظران علوم جنگل مبني بر ضرورت مديريت جنگل، در اقدامات حفاظتي و در چارچوب يك طرح مدون و توأم با يك سلسله اقدامات فني اجتناب‌ناپذير براي حفظ سرمايه‌هاي موجود دانست.
نوبخت با اشاره به این نکته که حفاظت و اقدامات فنی همواره مورد تاکید مسئولین سازمان بوده‌است، ادامه داد: ذکر این نکته ضروری است که قانون اجازه برداشت درختان شکسته افتاده را در قالب طرح تجویز نموده و انجام این اقدام به منظور بهره برداری و فروش چوب نیست بلکه صرفا به جهت جلوگیری از بروز خسارت و اتلاف منابعی است که در صورت عدم خروج آنها از جنگل به منافع عمومی وارد می‌گردد.
او تاکید کرد، طرح جایگزین به هيچ وجه نافي طرح مديريت پايدار جنگل‌هاي هيركاني نبوده بلكه به عنوان فاز اول اجراي آن تلقی می‌گردد که در قالب آن اقدامات فني و حفاظتي ضروری و مورد نیاز جنگل انجام می‌پذیرد. 
معاون امور جنگل سازمان جنگل‌ها همچنین اظهار داشت: هدف اصلي طرح جایگزین جنگل حفظ سرمايه‌هاي موجود مانند جاده‌هاي جنگلي، جنگلكاري‌ها، حصاركشي‌ها و غیره بوده كه همه ماهيت هزينه‌اي دارند.
نوبخت خاطرنشان کرد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همواره برای اجرای تکالیف و برنامه‌ها و فعالیت‌های اجرایی خود نیازمند همراهی، همفکری و مشارکت خرد جمعی، اندیشمندان، خبرنگاران، متخصصین و دوستداران منابع‌طبیعی و محیط زیست می‌باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here