۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های چهارمحال و بختیاری درگیر آفت جوانه‌خوار بلوط است

تاریخ انتشار : 1401/02/11 - ساعت انتشار: ١١:١١ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت افزود: آفت جوانه‌خوار بلوط در حدود ۷۰۰ هکتار از جنگل‌های استان به مرحله طغیان رسیده و مبارزه با این آفت در ۳۰۰ هکتار آغاز شده است.

به گفته اصغر احمدی، 311 هزار هکتار از مساحت جنگل‌های استان در شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا، اردل، کیار و کوهرنگ است که درصد بالای از این جنگل‌ها از گونه بلوط است و در راستای مقابله با آفات برگ‌خوار و جوانه‌خوار بلوط و همچنین لیسه زالزالک، مبارزه بیولوژیک به روش محلول‌پاشی آغاز شده است.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون مهمترین آفت این درختان، جوانه‌خوار بلوط است که کمبود اعتبارات مهمترین مشکل برای انجام طرح مقابله با آن در تمام سطح آلوده به این آفت است.

احمدی به شناسایی چندین کانون بحرانی آفت جوانه‌خوار بلوط در استان براساس پایش‌های انجام شده اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون طرح مقابله با آفت جوانه‌خوار بلوط به دلیل کمبود اعتبارات در سطح کمی از کانون‌های آلوده قابل اجراست.

به گفته وی، امسال ۵۵۰ میلیون تومان اعتبار برای مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط به استان اختصاص داده شد که این میزان جوابگوی طرح مقابله و سطح درگیر با آفت نیست.

احمدی عنوان کرد: برای مقابله و مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط به بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است تا مبارزه با این آفت در تمام سطح جنگل‌های استان به خصوص در مناطق سخت‌گذر به وسیله بالگرد و به صورت هوایی انجام شود.

به گفته وی، اجرای عملیات مبارزه با این آفات در جنگل‌های استان از روش محلول‌پاشی بوسیله ترکیب بیولوژیکBTاستفاده می‌شود که سازگار با محیط‌زیست است و ضرر و زیانی برای موجودات و محیط‌زیست ندارد.

 وی اشافه کرد: آفات جوانه‌خوار و برگ‌خوار بلوط یکی از مهمترین علت‌های تخریب گونه‌های جنگلی بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانه‌ها و برگ‌ها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ می‌کند.

احمدی عوامل اولیه برای از بین رفتن و تخریب گونه جنگلی بلوط را تغییر رژیم بارش، تغییر دما عنوان کرد و گفت: دمای استان در فصل زمستان در سال‌های گذشته پایین و طول دوره سرما بیشتر بود که تغییر دما و تغییر اقلیم و تغییر الگوی بارش از برف به باران، باعث ضعیف شدن و کاهش مقاومت درختان شده و  این مساله زمینه افزایش آفات و بیماری را در ختان بلوط گسترش داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: مبارزه بیولوژیک با آفت جوانه خواربلوط از اواسط اسفندماه در مناطق گرمسیر استان از جمله لردگان آغاز شد و تا اواخر اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here