اصفهان پایگاه هوایی اطفا حریق ندارد

تاریخ انتشار : 1402/03/08 - ساعت انتشار: ٠٩:١٢ - گروه خبری : اخبار استان

فرمانده یگان منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به اینکه این استان پایگاه اطفا حریق هوایی ندارد، گفت: ایجاد ۲ پایگاه اطفا حریق در اصفهان برای مهار آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، سرهنگ علیرضا طاهری ظهر یکشنبه در جلسه مدیریت بحران با موضوع پیشگیری و اطفا حریق در جنگل‌ها و مراتع استان اصفهان با بیان اینکه محدوده‌های بحرانی و نیمه بحرانی در خطر آتش‌سوزی استان مشخص شده است، اظهار داشت: در کمربند حریق استان اصفهان، ۸۰۰ هزار هکتار اراضی بحرانی و ۹۰۰ هزار هکتار نیمه بحرانی وجود دارد که به طور عمده در مناطق زاگرسی و بخشی در منطقه کرکس است.

وی با اشاره به اینکه مراتع و جنگل‌های فریدون‌شهر به لحاظ وقوع حریق در ردیف اول است و پس از آن فریدن، سمیرم، بوئین میاندشت و چادگان قرار دارند، خاطرنشان کرد: حریق حدود ۱۵ درصد از عوامل تخریب در اراضی ملی سراسر کشور را تشکیل می‌دهد که استان اصفهان نیز از این امر مستثنی نیست.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه اصفهان ششمین استان پهناور و سومین استان پرجمعیت کشور است، خاطرنشان کرد: از حدود ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار وسعت استان اصفهان ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار معادل ۹۰ درصد مساحت آن را اراضی منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.

طاهری با بیان اینکه ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان مرتعی، سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابانی و ۴۱۴ هزار هکتار اراضی جنگلی و زاگرسی است، ابراز داشت: ۴.۴ میلیون هکتار از اراضی ملی استان قشلاقی و ۱.۹ میلیون هکتار ییلاقی است.

اصفهان پایگاه هوایی اطفا حریق ندارد

وی با بیان اینکه وقوع حریق در اندک زمانی خسارت‌های غیرقابل جبرانی برای طبیعت ایجاد می‌کند، فعالیت‌های کشاورزی، معادن، ساختمانی، اختلافات جوامع محلی را عمده‌ترین عوامل ایجاد حریق در اراضی ملی برشمرد و گفت: آموزش و فرهنگسازی در بین جوامع ملی و مرتع‌داران و اقدامات فنی و حفاظتی توسط منابع طبیعی در زمینه پیشگیری از وقوع حریق در حال اجرا است.

استان اصفهان ۱۴۳ نیروی قرقبان دارد

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه ۱۴۳ نفر نیرو در یگان حفاظت این اداره مسئولیت حفاظت از اراضی ملی استان را در ۲۸ شهرستان برعهده دارند، اضافه کرد: محافظان افتخاری و همیاران طبیعت نیز در امر حفاظت از طبیعت ما را یاری می‌کنند.

سرهنگ طاهری با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ طی هشت مورد اتش‌سوزی ۱۰ هکتار از مراتع و جنگل‌های استان در آتش سوخت، افزود: در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۸۱ هکتار و در سال ۱۳۹۹ بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی استان طعمه حریق شد و امسال با توجه به بهبود پوشش گیاهی بدلیل بارندگی‌های مطلوب زمستان گذشته احتمال وقوع حریق‌های گسترده وجود دارد.

وی با بیان اینکه از دادستان‌ها انتظار برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی را داریم، گفت: از فرمانداری‌ها و اداره کل راهداری نیز انتظار می‌رود که با اداره منابع طبیعی برای جلوگیری از حریق کنار جاده‌ها همکاری کنند ضمن اینکه لازم است اداره کل محیط‌زیست نیز در صورت وقوع حریق در مناطق چهارگانه به منابع طبیعی اطلاع رسانی کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج