جدیت استان اصفهان در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت
با توجه به مساحت 30 درصدی بیایان در استان اصفهان، اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یک ضرورت جدی محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، این استان با 28 شهرستان مساحتی معادل 10.7 میلیون هکتار دارد که سطحی معادل 9.5 میلیون هکتار آن را عرصه های ملی و منابع طبیعی تشکیل می دهد.
بدین ترتیب حدود 90 درصد کل مساحت استان تحت حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان می باشد.
از این مساحت، 420 هزار هکتار یعنی معادل 4 درصد مساحت کل استان را جنگل ها و 6.3 میلیون هکتار یعنی معادل 59 درصد کل مساحت را مراتع و 3.2 میلیون هکتار یعنی معادل 30 درصد کل مساحت را بیابان ها تشکیل می دهد.
سطح جنگل های کشور عزیزمان ایران طی دهه های گذشته، به دلایل مختلف از جمله عوامل اقلیمی و نیاز جوامع انسانی به شدت کاهش یافته به گونه ای که در حال حاضر فقط 9 درصد از مساحت کشور با جنگل پوشیده شده است.
از طرفی کشور ما هفتمین کشور تولید کننده کربن و چهل و دومین کشور ترسیب کننده کربن به شمار می آید که آمار تولید 672 گیگا تن کربن عدد بالایی محسوب می شود.
از آنجاییکه کشورمان عضو کنوانسیون بین المللی تغییر اقلیم، عضو کنوانسیون تنوع زیستی معاهدات بین المللی ترسیب کربن و عضو کنوانسیون مقابله با بیابان زایی محسوب می شود، تکلیف است که ظرف چهار سال آینده یک میلیارد درخت در کشور تولید و کاشته شود.
علاوه بر تعهدات بین المللی که ذکر شد، الزامات قانونی کشور در قانون افزایش بهره وری، در قانون هوای پاک، در ماده 50 قانون اساسی و در قوانین منابع طبیعی ما را الزام نموده که در مقابل تخریب، احیاء نمائیم.
محققین کشور و به ویژه مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تنها راه حل کشور را افزایش جنگل و پوشش گیاهی آن هم در قالب اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور دانسته اند و چنانچه این طرح اجرا نشود، ظرف 20 سال آینده کل مردم کشور باید مهاجرت کنند.
کشور آمریکا 100 میلیارد، چین 70 میلیارد، عربستان 50 میلیارد، پاکستان 7 میلیارد و ایران 1 میلیارد طی چهار سال تعهد به تولید و کاشت درخت نموده اند.
امید است با همراهی تمامی دستگاه ها و مشارکت عموم مردم استان، اجرای این طرح در اصفهان مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.
ارسال به دوست