در سالجاری؛
مدیریت چرای دام در ۱۱۸ هزار هکتار از اراضی اصفهان اجرا شد
رییس امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: " مدیریت چرای دام " امسال در ۱۱۸ هزار هکتار از عرصههای طبیعی این استان با هدف کاهش تخریب پوشش گیاهی اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، مهدی عالیپور اظهارداشت: این طرح که هدف اصلی آن کاهش بیابانزایی و جلوگیری از فقیر شدن مراتع و عرصههای طبیعی است، به ۱۲ شهرستان استان اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: چرای هدفمند و مدیریت صحیح آن روش علمی برای برای حفاظت و استفاده بهینه از پوشش گیاهی عرصه های طبیعی است، لذا در استان نیز از جمله پروژههای هر ساله به شمار میرود.
رییس امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان ادامه داد: مراتع و عرصههایی که برای چرای دام بیش از حد مورد استفاده قرار میگیرد به مرور زمان از از پوشش گیاه و علوفه تهی میشود و شکل و شمایل ناحیه بیابانی به خود میگیرد بنابراین چرای مفرط دام برای این مناطق آسیبزاست.
وی گفت: آموزش و فرهنگسازی بین بهره برداران و جامعه دامدار و روستایی یکی از راهکارهای اساسی برای مشارکت هر چه بیشتر آنان در اجرای بهتر اینگونه طرحها محسوب میشود.
عالیپور افزود: بیابانهای ایران در ۱۷ استان از جمله استان اصفهان پراکنده است و این استان با وسعتی بالغ بر ۱۰.۷ میلیون هکتار یکی از استانهای مرکزی و دارای اقلیم خشک و نیمه خشک به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار است و از این مساحت ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار هکتار مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی و یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار را کانونهایهای بحرانی فرسایش بادی شامل میشود.
یادآور می شود استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد) ۶ میلیون هکتار را مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (معادل ۳۲ درصد) دربرگرفته است.
ارسال به دوست