معاونت برنامه‌ریزی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان:
اکوسیستم استان اصفهان شکننده است

تاریخ انتشار : 1402/05/10 - ساعت انتشار: ٠٦:٥٤ - گروه خبری : اخبار استان

معاون برنامه‌ریزی،توسعه و مدیریت منابع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در جلسه تکریم و معارفه رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان گلپایگان گفت: ۳۰ درصد استان اصفهان را بیابان در برگرفته است که سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار می‌شود.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، رضا خلیلی دوشنبه، نهم مردادماه، در مراسم تکریم و معارفه رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت امام‌حسین (ع) و گرامیداشت روز جهانی جنگل‌بان، اظهار کرد: حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری مأموریت اصلی منابع طبیعی است. در کل کشور تاکنون در راستای مقابله با زیاده‌خواهی متجاوزان و متصرفان به اراضی ملی ۵۰۰ نفر از نیروهای منابع طبیعی مصدوم و ۲۲ نیرو جان خود را از دست دادند.

وی افزود: هر کشوری که بتواند آب و خاکش را حفظ و حراست کند و برخورد علمی با طبیعت داشته باشد، توسعه پایدار خواهد داشت، در غیر این صورت دچار بحران زیست محیطی خواهد شد.

معاونت برنامه‌ریزی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: امروز دنیا با سه چالش تغییر اقلیم آب و هوایی، کمبود آب شیرین و بیابان‌زایی مواجه است و تمام این موارد در بستر منابع طبیعی شکل می‌گیرد.

وی تصریح کرد: متوسط بارندگی جهانی ۸۶۰ میلیمتر، متوسط بارندگی در کشور ایران ۲۵۰ میلیمتر و در استان اصفهان متوسط بارندگی کمتر از ۱۲۰ میلیمتر است و مفهوم این مطلب آن است که اکوسیستم استان اصفهان شکننده است.

خلیلی با اشاره به اینکه نرخ بیابان در هر کشوری ۱۰ درصد است، افزود: ۲۰ درصد کشور ایران بیابان است، اما ۳۰ درصد استان اصفهان را بیابان در برگرفته است که سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار می‌شود.

وی با بیان اینکه بخشی از آران‌وبیدگل، خور و بیابانک، نائین، نطنز و اردستان و کاشان، برخوار و قسمتی از شهر اصفهان و شمال گلپایگان را بیابان تشکیل می‌دهد، افزود: از سال ۱۳۴۰ تاکنون از کاشان تا شرق اصفهان ۳۲۰ هزار هکتار جنگل طبیعی ایجاد کردیم که اگر انجام نشده بود، اصفهان حفظ نمی‌شد.

معاونت برنامه‌ریزی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان در حوضه زاگرس قرار دارد، گفت: در مجموع دو شهرستان سمیرم و فریدون‌شهر ۶۰ هزار جنگل طبیعی دارند که در راستای حفظ پوشش گیاهی و آب و خاک به شدت برای حفظ و حراست آن‌ها تلاش می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ایران از جمله کشورهای تولیدکننده کربن است، بنابراین طرح تولید و کاشت یک میلیارد نهال در دستور کار وزارت منابع طبیعی قرار گرفته است و باید طی چهار سال ۳۰ میلیون اصله نهال تولید و در شهرستان‌های استان از جمله گلپایگان توزیع کنیم.

تکریم ارباب رجوع سرلوحه کار منابع طبیعی قرار گیرد

محمدرضا عسگریان نیز در این جلسه اظهار کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری در شرایط کنونی رسالت و وظیفه سنگینی در حفظ و حراست از عرصه‌های ملی و منابع طبیعی دارد.

وی افزود: با توجه به دست‌اندازی‌هایی که در سال‌های اخیر در عرصه‌های ملی صورت می‌گیرد، زحمت و تلاش نیروهای سازمان منابع طبیعی دوچندان شده است.

فرماندار گلپایگان با اشاره به اینکه شرایط کار در منابع طبیعی شهرستان گلپایگان با وجود منطقه کوچری، منطقه عربستان، مباحث مرزی با سایر شهرستان‌ها و مناطق شهری و روستایی خاص و سخت است، گفت: در مدتی که در سکان فرمانداری گلپایگان هستیم، رئیس منابع طبیعی گلپایگان از لحاظ نظم و انضباط اداری در ردیف مدیران برتر دیدیم.

وی تاکید کرد: هدف دولت سیزدهم خدمت به مردم است و به رئیس جدید منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان پیروی از سیاست‌های نظام و خط و مشی این دولت انقلابی و مردمی را تاکید دارم.

عسگریان افزود: منابع طبیعی از جمله اداراتی است که مراجعات زیادی دارد، بنابراین انتظار تکریم ارباب رجوع داریم، زیرا زمانی مردم ناراضی می‌شوند که بی‌اعتمادی و بی‌اعتنایی شکل گیرد.

وی تصریح کرد: اتحاد و انسجام بین مسئولان و اعضای شورای تأمین گلپایگان موجب شده که کارها در حوزه‌های مختلف از جمله منابع طبیعی شهرستان با موفقیت پیش رود. دستگاه‌های مربوطه در اجرای طرح درختکاری در دشت شمال گلپایگان در راستای جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و فرونشست زمین، و دفع آب‌های سطحی ورود جدی پیدا کنند.

با تصرف عدوانی اراضی ملی و دولتی برخورد قانونی می‌شود

سلمان جوادی، دادستان گلپایگان با تاکید بر حفظ حقوق بیت‌المال و حفظ و حراست از انفال، اظهار کرد: به نحوی عمل نشود که با دست خود اکوسیستم طبیعی که نعمت خدادادی و حاصل تلاش گذشتگان است، از بین برود.

وی با تاکید بر اجرای طرح بیابان زدایی، افزود: قطع درختان مثمر ثمر خط قرمز دادگستری است، بنابراین سازمان‌ها و ادارات درختان مثمرثمر را قطع نکنند.

دادستان گلپایگان افزود: با تصرف عدوانی اراضی ملی و دولتی که از طریق کشت نهال‌ها با هدف تصرف زمین اقدام می‌کند، به شدت برخورد قانونی می‌شود.

وی گفت از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان انتظار می‌رود همان گونه که تاکنون از اراضی ملی شهرستان حراست داشتند، از این پس نیز در حفظ و حراست اراضی ملی تلاش کنند.

جشن انفال شهرستان برگزار می‌شود

در ادامه مهدی رمدان اظهار کرد: در حوزه زمین، در اجرای پروژه کاداست تمام پلاک‌ها اصلاح هندسی شده است. تاکنون برای بیشتر اراضی شهرستان سند حدنگار صادر شده است و به زودی جشن انفال در شهرستان برگزار می‌شود.

وی افزود: پاسخ استعلامات زمین از دو ماه به یک هفته کاهش پیدا کرده و رضایتمندی مردم نیز به دنبال داشته است. گلپایگان جزو سومین شهرستان استان از لحاظ رفع تداخلات است و تاکنون از لحاظ پیشرفت کاری ۵۰ درصد پلاک‌ها و از لحاظ تثبیت اراضی ملی ۶۵ درصد از اراضی غیر ملی در این شهرستان تعیین تکلیف شده است.

رئیس سابق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان با اشاره به اینکه در اجرای طرح آبخیزداری در پخش سیلاب منطقه تخت عباس با اعتباری بالغ بر شش میلیارد تومان اجرا شد، افزود: در راستای جلوگیری از سیلاب بند خاکی قرغن و تیکن ترمیم شدند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه منطقه دشت شمال گلپایگان به عنوان منطقه بیابانی شناخته شده است، طرح مطالعاتی آن به مساحت ۷۱۰۰ هکتار تهیه شده است و قرار است ۲۵۰ هکتار آن نهال‌کاری شود.

رمدان از تهیه طرح مطالعاتی حوزه آبخیزداری گلشهر و مسکن مهر با هدف ایجاد بند انحرافی برای پخش سیلاب خبر داد و افزود: طرح مطالعاتی گلشهر تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت دارد.

تاکنون برای ۸۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی شهرستان طرح مرتعداری تهیه شده است

محمداسماعیل توسلی نیز اظهار کرد: حفظ و حراست از اراضی ملی وظیفه منابع طبیعی است و به دادستان گلپایگان که دغدغه حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی را دارد قول می‌دهم در حفظ آن تلاش کنم.

وی با بیان اینکه طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال از پروژه‌های اصلی منابع طبیعی کشور است، افزود: با جدیت تمام طرح درختکاری در دشت شمال گلپایگان با همکاری ادارات شهرستان انجام خواهیم داد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان با بیان اینکه تمام مراتع شهرستان دارای پروانه چرای دام هستند، افزود: بر اساس دستورالعمل‌ها موظف به تهیه مرتعداری برای تمام مراتع شهرستان هستیم و تاکنون برای ۸۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی شهرستان طرح مرتعداری تهیه شده است و تلاش برای تهیه مرتعداری ۶۰ هزار هکتار دیگر نیز داریم.

به گزارش ایمنا، در این مراسم از زحمات چهار سال و پنج ماهه مهدی رمدان قدردانی و محمداسماعیل توسلی به عنوان رئیس جدید اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان معرفی شد

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج