دستگاه‌های اجرایی استان برای بارش های پاییزی امسال به خط شدند

تاریخ انتشار : 1402/08/01 - ساعت انتشار: ١٠:٢٤ - گروه خبری : اخبار استان

منصور شیشه فروش در جلسه ستاد مدیریت بحران استان بر ضرورت اجرای طرح‌های مقابله با بحران و بروز سیلاب و آبگرفتگی پیش از بارندگی‌های پاییز سالجاری تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، جلسه ستاد مدیریت بحران استان با دستورکار آمادگی دستگاه‌های اجرایی استان برای بارش‌های پاییزی امسال و اجرای طرح‌های آبخیزداری، پیش از ظهر امروز دوشنبه اول آبان‌ماه در سالن جلسات بقیه ا... اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان برگزار شد.

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این جلسه با بیان اینکه تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند برای بارندگی‌های امسال آمادگی لازم را داشته باشند، افزود: نباید دستگاه‌ها منتظر برگزاری جلسه شورای بحران باشند و انتظار می‌رود تمامی اقدامات لازم برای عدم تکرار بحران‌های ناشی از بروز سیلاب و حجم بالای روان آب سال گذشته توسط دستگاه‌های اجرایی، مراکز نظامی و نظارتی صورت پذیرد.

شیشه فروش خاطر نشان کرد: البته سال گذشته اقدامات خوبی هم توسط برخی دستگاه‌ها صورت پذیرفت و حتی تمامی امکانات استان برای کمک به استان‌های همجوار نیز به کار گرفته شد اما با بررسی‌های صورت گرفته به نظر می‌رسد همچنان مسائل مختلفی وجود دارد که نیازمند تسریع در رسیدگی به این مشکلات در آستانه بارندگی‌های فراتر از میانگین امسال باشد.

وی اجرای طرح‌های آبخیزداری در سطح استان را یکی از پربازده‌ترین اقدامات اجرایی برای پیشگیری از بروز سیلاب و روان‌آب دانست و افزود: تمامی دستگاه‌ها باید به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کمک نمایند تا طرح‌های آبخیزداری اجرا و شاهد بروز خسارت کمتر در مناطق بحرانی و مستعد بروز سیلاب باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به لزوم همکاری دستگاه‌ها در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور نیز اشاره کرد و افزود: یکی از اقدامات خوب در کشور اجرای این طرح است که می‌تواند به کاهش روان آب‌ها و بروز سیلاب‌ها کمک شایانی نماید و بر این اساس تمامی دستگاه‌ها موظف به همکاری در اجرای این طرح هستند.

شیشه فروش با انتقاد از دستگاه‌هایی که با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت همکاری نمی کنند، افزود: طبق گزارش این اداره کل برخی دستگاه‌ها در اجرای طرح و عمل به تفاهم نامه های منعقده، همکاری لازم را صورت ندادند و به همین دلیل تذکر لازم را در این  جلسه ستاد مدیریت بحران ارائه و دستگاه‌ها موظف هستند تا پیش از بهمن ماه، نسبت به تحویل، کاشت و تخصیص مناطق مستعد کاشت برای بیش از 2 میلیون و 500 هزار اصله نهال تولیدی توسط این اداره کل اقدام نمایند.


نیمه دوم آبان و نیمه اول اذر، منتظر بارش های خوبی باشید

در جلسه ستاد مدیریت بحران استان، حاج بایی معاون اداره کل هواشناسی استان نیز به تشریح شرایط بارندگی در سطح استان در پاییز و زمستان پیش رو پرداخت.

وی  تصریح کرد: نخستین بارش پاییزی امسال در سطح استان که از حجم بارشی خوبی برخوردار است در انتهای هفته جاری صورت می پذیرد که در این زمینه هشدار زرد صادر گردیده و امیدواریم در برخی نقاط تا 20 میلی متر بارندگی را شاهد باشیم.

معاون اداره کل هواشناسی استان تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های مختلف صورت گرفته و تحلیل مدل‌های مختلف هواشناسی، ما انتظار داریم در نیمه دوم آبان ماه و نیمه اول آذر ماه بیشترین حجم بارش که فراتر از میانگین است را در سطح استان تجربه کنیم. بر این اساس برای مناطق غربی و جنوب غربی بین 20 تا 40 درصد و برای مناطق مرکزی نیز بین 10 تا 30 درصد بارش باران فراتر از میانگین خواهیم داشت.البته فراموش نشود اگر از افزایش بارش‌ها در سالجاری سخن به میان آمده است به معنای برطرف شدن مشکلات خشکسالی کشور و استان نیست.

حاج بابایی بارش‌های امسال در فصل زمستان امسال را معادل میانگین استان دانست و افزود: در فصل زمستان پیش رو احتمالا بارش‌ها در حد میانگین خواهد بود و فراتر از آن را انتظار نداریم، اما لازم است برای مناطق غرب و جنوب غربی آمادگی لازم توسط دستگاه‌های مختلف از جمله راه و شهرسازی و راهداری وجود داشته باشد.


وجود هشت منطقه بحرانی سیلاب و روان آب در کلانشهر اصفهان

در جلسه ستاد مدیریت بحران استان، نماینده سازمان خدمات شهرداری اصفهان نیز به وجود 8 نقطه بحرانی در شهر اصفهان اشاره کرد و افزود: اتوبان ذوب آهن، منطقه سپاهان شهر و حاشیه اتوبان شهید دستجردی، بزرگراه همت، شرق خیابان فرایبورگ و آزادگان، شمال بزرگراه اقارب پرست، زیرگذر شهید فخری زاده در شرق اصفهان، شهرک شهید کشوری و زیرگذر چمران، مناطق مستعد آبگرفتگی و حتی بروز سیلاب می‌باشد که با حجم بالای بارش عمدتا خسارت‌های زیادی به تاسیسات موجود وارد و مشکلات زیادی را در رفت و آمد ایجاد می‌کند.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج