درخت های کم نیاز به آب در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در اصفهان کاشت می شود

تاریخ انتشار : 1402/08/28 - ساعت انتشار: ١٣:٠٣ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از کاشت نهال های بادام اسکوپاریا و ارژن به دلیل نیاز کم به آب در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، امینی در حاشیه آئین عملیات اجرایی هزار هکتاری کاشت نهال و بذر با مشارکت پتروپالایش اصفهان، با اشاره به اینکه تمام کشورهای دنیا از سال ۲۰۱۵ میلادی متعهد شدند که تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید کربن خودشان را کاهش دهند، ابراز داشت: کشورمان عضو کنوانسیون بین المللی تغییر اقلیم، کنوانسیون تنوع زیستی و معاهدات بین المللی ترسیب کربن و کنوانسیون مقابله با بیابان زایی است و تمام این الزامات و تعهدات بین المللی، کشورهای عضو را متعهد کرده که تا سال ۲۰۳۰ میزان کربن خودشان را با کاشت یک تریلیون درخت در دنیا کاهش دهند و ۴۵ کشور جهان در اجلاس گلاسکو متعهد شدند که تولید دی اکسید کربن را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسانند.

امینی، بابیان اینکه قانون افزایش بهره‌وری، قانون هوای پاک، قوانین منابع طبیعی، ماده ۵۰ قانون اساسی ما را ملزم کرده که درمقابل تخریب طبیعت، احیا صورت گیرد اضافه کرد: با توافقات صورت گرفته با تمامی ارگان ها و صنوف همه دستگاه ها ملزم به  اجرای همکاری برای کاشت ۲۰میلیون نهال در استان شده اند . در استان اصفهان یک پویش سراسری با همکاری تمامی فرمانداران در حال برگزاری است که پویش کشوری در روز 11 آذرماه انجام می شود.

وی افزود: با توافق مدیرعامل فولاد مبارکه قرار است  هزار هکتار توسط فولاد و ۳۰۰هکتار توسط منابع طبیعی  در طالخونچه کاشت درخت انجام شود ؛ تاکنون ما در جهت تولید نهال موفق بودیم و از ۵میلیون درخت ۳میلیون توسط منابع طبیعی و ۲میلیون توسط بخش خصوصی انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه بذر بادام کوهی اسکوپاریا  ۸ماهه به نهال تبدیل میشود افزود: کاشت این نوع درخت هم در شرق اصفهان  و هم در حاشیه کویر بسیار مناسب است .

امینی افزود: در استان اصفهان در منطقه جنوبی سمیرم ،شمال غرب گلپایگان ، فریدن، چادگان گونه بادام اسکوپاریا و ارژن را می توان کشت کرد ، در دو دهه گذشته ۴۴هزار هکتار ازاین نهال در ارتفاعات توسعه یافته است.

وی گفت: کاشت بادام اسکوپاریا اگر به صورت بذر و به صورت گودال انجام شود هیچ گونه نیاز آبی ندارد ، بنابراین بادام اسکوپاریا در کشور ما به صورت دیم کاشت می شود و هر چه قدر بارندگی بیشتر باشد شاداب تر است اما در مناطق کویری گونه های تاغ ،قره داغ و غیره کشت می شود ، چرا که با حرکت شن های روان کشت این گونه ها درآن مناطق بهتر است .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره اینکه اگر به مقدار کافی پساب آب در اختیار منابع طبیعی قرار گیرد بعد از سه سال آبیاری  ۳۱۰هزار هکتار درخت کشت شده خواهیم داشت افزود: ما برای تحقق ۲۰میلیون درخت باید هر سال  ۵میلیون کاشت درخت انجام دهیم.

امینی ادامه داد: این درحالی است که ایران هفتمین کشور تولید کننده کربن و چهل و دومین کشور ترسیب کننده کربن در دنیا است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج