کلید حل مشکلات منابع طبیعی، بهره گیری از مشارکت مردمی است
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز دوشنبه در جلسه شورای اداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن اربعین حسینی (ع) و تشکر و قدردانی از زحمات مجموعه منابع طبیعی در برپایی موکب برای زائرین حسینی، از نیروی انسانی به عنوان مهمترین، اساسیترین و ارزشمندترین رکن و منابع هر سازمانی برشمرد و یکی از بزرگترین سرمایه های منابع طبیعی استان ایلام را نیروی انسانی متخصص و کارکنان آن دانست.
حسن وحید اعلام کرد: امروز منابع طبیعی در مسیر توسعه و پایداری با چالش ها و مشکلات زیادی مواجه است و کلید حل مشکلات منابع طبیعی و راهکار برون رفت ار آن، بهره گیری از مشارکت مردمی است.
وی ادامه داد: امروزه حفاظت و حراست از منابع طبیعی به مطالبه مردم تبدیل شده است و سازمان های مردم نهاد در این زمینه نقش بسزایی داشته اند و میتوانند در نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بازوهای توانمند ادارات منابع طبیعی عمل کنند.
وحید همچنین بر اهمیت حضور سازمان های مردم نهاد در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تأکید نمود و گفت: همزمان با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نظارت بر انجام این طرح بر عهده نمایندگان سازمانهای مردمنهاد قرار گرفت، زیرا اعتقاد بر این است این نمایندگان میتوانند بدون تعارف و انجام هرگونه تشریفاتی مشکلات و چالشهای موجود در این طرح را گزارش کنند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی به نقش عوامل انسانی در ایجاد حریق در عرصه های ملی اشاره نمود و گفت: اکثر آتش سوزی ها در ساعات پایانی روزهای تعطیل رخ می دهد و بدون شک نقش عوامل انسانی در افزایش آتش سوزیها غیر قابل انکار است، رعایت نکات پیشگیری از حریق و وجود ایستگاههای اطفای حریق مجهز از جمله مسائلی هستند که نقش بسزایی در کاهش این بلا و خسارت بر عهده دارند و باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرند.
وی همچنین افزود: بدون مشارکت مردم منابع طبیعی به موفقیت دست پیدا نمی کند و در حوزه پیشگیری از بروز حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی و مبارزه با قاچاق چوب و تخریب جنگل، باید از ظرفیت های مشارکت مردم بومی استفاده کرد.
وحید یاد آور شد: در حریق های اخیر یکی از همکاران پرتلاش خود را در استان کردستان از دست دادیم و این نشان می دهد که حفاظت و حراست از عرصه های ملی در صدر برنامه های سازمان قرار دارد و نیروهای منابع طبیعی حفاظت از این عرصه ها را اولویت زندگی خود قرار داده اند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی گفت: توازن در فعالیت های منابع طبیعی باعث پایداری می شود و طرح های آبخیزداری، حفاظت، جنگل کاری، بهره برداری اصولی و... در کنار هم باید پیش بروند و تنها به یک حوزه بسنده نشود، اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری میتواند برای توسعه پوشش گیاهی، کنترل فرسایش خاک، ارتقای کیفیت محیطزیست منطقهای و طبیعت مثبت و تأثیرگذار باشد و در کنار اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت باید به سایر حوزه های منابع طبیعی نیز توجه داشت.
ارسال به دوست